IranSculpture.ir
تحقیقی - خبری - پژوهشی جامع ترین سایت تخصصی هنر مجسمه سازی ایران
بازگشت اولین سمپوزیوم بین المللی مجسمه سازی تهران
1 [2] ............................................................................. [گفتگو با دكتر حلیمی، دبیر هنری سمپوزیوم مجسمه در ایران ]
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

وزارت‌خانه، نهاد و یا سازمانی برحسب اعلام نیاز، از آن‌ها استفاده به عمل آید.
یكی از ایده‌های ما تشكیل باغ یا پارك مجسمه است كه احتمالاً با ادامه یافتن سمپوزیوم و با در اختیار داشتن مجموعه‌ای از آن‌ها به تعداد مناسب، تشكیل خواهد شد.

در خصوص این‌كه جریان برپایی سمپوزیوم مجسمه مرتبط با نیاز شهرداری بوده احتمال این‌كه سمپوزیوم‌های مشابه مثلاً در خصوص معماری توسط شهرداری برگزار شود، وجود دارد؟
احتمال این امر وجود دارد. اما این‌كه چطور و چگونه و در چه زمانی باشد و یا به چه منظور و با چه مشخصاتی باشد اصلاً معلوم نیست، و حتی هنوز صحبتی در این خصوص نشده است. اما این‌كه شهرداری در آینده چنین كاری انجام دهد، دور از ذهن نیست.

با توجه به این‌كه برپایی سمپوزیوم، حركتی كاملاً اختصاصی از شهرداری است، آیا از ایده‌های انجمن مجسمه‌سازان به عنوان نهادی رسمی و علمی، در این خصوص مثلاً در انتخاب اعضای هیات داوران بهره برده‌اید؟
در شكل‌گیری این جریان از هنرمندان انجمن مجسمه‌سازان بهره بردیم و به‌خصوص در پیاده كردن آن توقع می‌رود كه شركت داشته باشند.
امیدواریم كه این نهاد با تشكیل و با گسترده شدن كمیته‌های فنی حضور پررنگ‌تری در این حركت داشته باشد. اما در خصوص انتخاب داوران باید بگویم، این كار زیرنظر شورای سمپوزیوم انجام شد و طبق روند معمول دیگر سمپوزیوم‌های دنیا، معمولاً اكیپی از چند قشر از جمله یك هنرمند فیلم‌ساز در میان داوران حضور دارند.

در خصوص انتخاب داوران مجسمه‌ساز باید بگویم این‌ها افرادی با سابقه هستند كه متعلق به گذشته‌اند و فعالیت‌های گسترده در امر آموزش و امور حرفه‌ای در كارنامه كاریشان وجود دارد.
این‌ها هنرمندانی هستند كه نه تنها در ایران بلكه در جریان هنری بسیاری كشورهای دیگر نیز حضور داشته و از آن‌ها مطلع هستند.
معیار ما برای انتخاب داوران دارا بودن نگاهی غیرشخصی و تا حد ممكن بی‌نیاز از جهت‌گیری خاص بود. كه فكر می‌كنیم چنین چیزی لحاظ شده است.
در واقع یكی از اهداف ما این بود كه داوران به گونه‌ای انتخاب شوند كه در قضاوت خود حق هیچ هنرمندی پایمال نشده و قضاوت درستی در خصوص هنر مجسمه مطابق با موضوعات اعلام شده از سوی دبیرخانه داشته باشند. در واقع به شیوه معمول همه جشنواره‌های جهانی، یك گروه داوری براساس موضوعات مشخص و زیرنظر مدیریت، جشنواره را هدایت می‌كنند كه در این‌جا به ترتیب آقای عسكری به عنوان دبیر جشنواره، این‌جانب مدیر هنری و آقای هاشمی با سمت مدیر اجرایی و برنامه‌ریزی، جشنواره را سامان خواهیم داد.
آری و نه گفتن این افراد نه برحسب احساس و نظرشخصی بلكه بنا به دلایل علمی و هنری خواهد بود. گزینه‌های بسیاری وجود داشت كه در نهایت این عده، انتخاب شدند. هرچند ممكن است آن‌ها جهت‌گیری سیاسی داشته باشند اما در گزینش تخصصی هنر، به درستی انتخاب می‌كنند.
اعضای این هیات یواف دارش، پرویز تناولی، عباس كیارستمی، دكتر داریوش شایگان و مهندس موید عهد هستند.

در نهایت چند اثر گزینش خواهد شد؟
از میان آثار رسیده- بسته به تعداد آن‌ها- در چندین مرحله گزینش خواهند شد و در یك مرز معین در بروشور نمایشگاه به چاپ خواهد رسید. در نهایت بیست اثر منتخب در كارگاه‌ها با مواد و مصالح دلخواه اعم از فلز، سنگ، چوب، پلاستیك و... كه بتواند ظرف سه هفته جوابگو باشد، خلق خواهند شد. گفتنی است فراخوان این سمپوزیوم قرار است در دو مرحله در روزنامه «Le Mond» به چاپ برسد.

1 [2]


فراخوان جشنواره های داخلی
فراخوان جشنواره های خارجی
100 سال مجسمه سازی نوین جهان
جشنواره های بین المللی
مقالاتی پیرامون هنر و زیبایی شناسی
معرفی کتاب
مقاله شناسی
پایان نامه های مجسمه سازی

اخبار انگلیسی
مقالات انگلیسی


درباره ما
تماس با ما
info@iransculpture.ir
IranSculpture@yahoo.com